U bent hier

IBW blijft investeren

23.03.2021

Gedurende  40 jaar heeft IBW geïnvesteerd in de grafische sector zodoende steeds aan de noden en eisen van zijn klanten te kunnen voldoen. We zijn dan ook ontzettend fier om verschillende nieuwe machines voor te stellen. De optimalisatie van onze processen, het gewin in flexibiliteit en de toegenomen polyvalentie betekenen een enorme meerwaarde voor IBW. Hieronder alvast een overzicht van de nieuwe mogelijkheden die we kunnen aanbieden.

Foliedruk

IBW heeft zich in 2015 gelanceerd in de hardcover. Met de aankoop van een foliedrukmachine zijn we op het punt gekomen waar we iedere hardcover intern kunnen afwerken. Aangezien de vraag naar goudfolie en diepdruk steeds groter werd, hebben we besloten om een Kolbus embossing PE-312 aan ons machinepark toe te voegen.

Met deze investering kunnen we iedere hardcover voorzien van foliedruk en/of diepdruk. IBW is met andere woorden uitgerust om de meest exclusieve kunstboeken intern af te werken: van het vouwen tot het afgewerkte product.

Registerstansen

IBW is actief op zoek gegaan naar bijkomende afwerkingsmogelijkheden die wij intern willen aanbieden. Op deze manier kunnen wij een blijvende kwaliteit garanderen. Recent hebben wij dan ook de mogelijkheid tot registerstansen, op zowel softcover als hardcover, aan ons aanbod toegevoegd. Een directe hit!

Met de aankoop van een Rega 3 van Durrer kunnen we de meeste gevarieerde bindwijzen en formaten voorzien van stansen: gaande van een WireO oplage tot een hardcover, een zwitserse binding of een oblong.

Onze Rega 3 kan stansen aanbrengen op eindproduct gaande van:

  • Registerstans op 90°
  • Registerstans op 135°
  • Duimuitkap diameter 18mm
  • Afgeronde hoek: radius 10mm

Wire'O

Gesterkt in het verlangen om onze klanten alle soorten afwerkingen aan te bieden, hebben we in 2020 een volledig nieuwe wire'O afdeling opgestart. Dit gebeurt bij ons zusterbedrijf Finition gelegen in Roncq. Ons machinepark stelt ons in staat om alle WireO’s uit te voeren zoals agenda's, kalenders, brochures met omslag (Half-Canadese sluiting), gelamineerde of opgerolde kaften tot een dikte van 29 mm maar ook alle soorten bureaukalenders  en/of haken tot 600 mm aan de bindzijde.

Het hele IBW-team blijft tot uw beschikking om u te adviseren en begeleiden voor uw volgende drukwerken.